Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]Mail this Foto to a friend
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Monday, 6-Mar-2006 12:00


Kitab Black Metal???? Body: Body: Edisi KL : Kitab Black Metal

Oleh Zainal Zawawi Mohamed

KUALA LUMPUR: Anggota Black Metal di negara ini dipercayai cuba mewujudkan ajaran mereka sendiri melalui sebuah kitab yang mencampuradukkan beberapa ayat suci al-Quran tulisan rumi, hadis dan Injil.

Kandungan kitab Black Metal itu direka mengikut kesesuaian fahaman kumpulan berkenaan.

Naskhah itu dirampas daripada anggota kumpulan terbabit yang ditahan di Jalan Klang Lama, di sini, pada malam sambutan tahun baru lalu.

Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Mohd Dzuraidi Ibrahim, berkata kitab itu ditemui dalam beg anggota kumpulan berkenaan ketika pemeriksaan dilakukan pada malam itu.

Katanya, polis masih menjalankan siasatan bagi mengetahui matlamat kitab terbabit dihasilkan.

Antara ayat suci al-Quran digunakan ialah ayat 111 surah Al-Anbiyaa dan beberapa perenggan dalam kitab Injil, katanya kepada Harian Metro, semalam.

Beliau berkata, polis juga meminta pihak berkuasa lain membantu menjalankan siasatan bagi melumpuhkan kewujudan pengaruh Black Metal, sekali gus menyelamatkan generasi muda.

Harian Metro sebelum ini melaporkan 380 pengunjung membabitkan 310 lelaki dan 70 remaja perempuan Melayu ditahan dalam serbuan di sebuah bangunan di Jalan Klang Lama, di sini, malam tahun baru lalu.

Mereka dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Brickfields untuk ujian saringan air kencing bagi mengesan pengambilan dadah.

Pengunjung yang membeli tiket dengan harga mahal sanggup berdiri lebih lima jam sepanjang muzik Black Metal yang memuja syaitan dimainkan sebagai tanda penghormatan.

Ini adalah pantang larang ditetapkan pengikut budaya songsang itu yang lebih senior.

Pada permulaannya, pengunjung sama ada anggota lama atau baru, disajikan dengan muzik yang liriknya membawa kepada pemujaan syaitan sambil meneguk minuman keras.

Selepas mendapati semua yang ada dalam premis itu menari seperti dirasuk syaitan, muzik berkenaan dihentikan dan disajikan dengan muzik oleh kumpulan yang tidak popular.

Di depan pemain dram kumpulan berkenaan pula diletakkan cermin dan kebanyakan pengikut yang sudah sampai ke tahap rasuk akan meletakkan tangan pada cermin itu seperti menggapai secara beramai-ramai.

FUCK AH!

© Pidgin Technologies Ltd. 2016